Vacant position

Compliance Officer

We are now looking for a Compliance Officer with a genuine interest in the financial market and ambition to develop within the compliance area.

Type of position:

Full-time

Location:

Stockholm

Closing date:

As soon as possible

Share this position:

Vad vi kan erbjuda dig

Vi är en ung och dynamisk organisation som ger medarbetarna möjligheten att ta ansvar tidigt och på så sätt utvecklas snabbare med hjälp och stöd från team och ledare. Vi erbjuder utmaningar och intressanta arbetsuppgifter i en internationell arbetsmiljö med kompetenta kollegor. Hos oss får du möjlighet att arbeta brett och styra över din roll och dina ansvarsområden. Vi erbjuder även konkurrenskraftiga villkor och förmåner.

Om rollen

Som Compliance Officer på Pareto har du en viktig roll i arbetet med att stödja och följa upp företagets regelefterlevnad inom compliancefunktionens ansvar, med särskilt fokus på aktie- och obligationsmäkleri, aktie-/kreditanalys och värdepappersadministration.

Arbetet omfattar bl.a. råd och stöd i frågor som omfattas av funktionens ansvar, uppföljning av verksamhetens regelefterlevnad, omvärldsbevakning avseende nya och ändrade regelverk, stöd vid framtagande av interna regler samt utbildningar. I din roll som Compliance Officer på Pareto kommer du att rapportera till Head of Legal & Compliance och arbeta mycket nära affärsverksamheterna i en spännande och flexibel organisation.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig som har juristexamen och minst tre års relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av att arbeta med värdepapper eller fonder, på en bank, konsultbyrå, värdepappersbolag eller annan relevant verksamhet. Du besitter mycket goda kunskaper om och har praktisk erfarenhet av arbete med MiFID. MAR och andra värdepappersrelaterade regelverk är också meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du vara flexibel, lösningsorienterad, kommunikativ och ha hög integritet. Du har ett gediget intresse för finansmarknaden och är prestigelös, noggrann samt finner det intressant att jobba tätt tillsammans med den operativa verksamheten. Du är analytisk, har ett starkt eget driv, kan arbeta självständigt och har ett affärsorienterat angreppssätt till de problem du ställs inför.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. 

Din ansökan ska bestå av ett CV. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Pareto Securities AB

Pareto Securities är en fullservice-investmentbank med en ledande position på den nordiska kapitalmarknaden. Verksamheten består av aktie- och obligationsmäkleri samt rådgivning i samband med kapitalanskaffningar, börsnoteringar, uppköp och fusioner.

Vi är en erkänd aktör på den primära och sekundära aktiemarknaden och har en obestridd position i Norden när det kommer till högavkastande företagsobligationer. Pareto Securities har idag ca 470 anställda och kontor i Norge, Sverige, Danmark, Finland, UK, Tyskland, Schweiz, USA, Singapore och Australien.

Contact

Linda Sjöhagen
Rekryteringschef - Sharp Recruitment

Sebastian Frizzo
Head of Legal & Compliance